NECHAJTE SA UNIESŤ VLNOU THAJSKÝCH CHUTÍ: PAD THAI VO VÁS ZANECHÁ ZÁŽITOK

Predtým, než sa pustíme do samotnej prípravy tohto známeho thajského jedla, je dôležité zoznámiť sa s ingredienciami, ktoré budeme k príprave potrebovať. Pad Thai je výnimočný svojou kombináciou chutí a textúr, ktoré spolu vytvárajú harmonický a zároveň kontrastný zážitok pre naše chuťové poháriky. Nasledujúci zoznam ingrediencií nám poskytne všetko potrebné na prípravu tohto tradičného thajského pokrmu:

INGREDIENCIE

  • 200g ryžových rezancov (tenkých)
  • 200g kreviet alebo kuracieho mäsa
  • 100g tofu
  • 2 vajcia
  • 1 mrkva
  • 1 paprika
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100g klíčkov mungo fazule
  • 50g arašidov (nesolených)
  • 3 lyžice rybacej omáčky
  • 3 lyžice tamarindovej pasty
  • 2 lyžice palmového cukru alebo hnedého cukru
  • 1 limetka
  • Koriander na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ako prvý krok si vopred pripravíme všetky ingrediencie. Ryžové rezance namočíme do horúcej vody na 10 minút, aby zmäkli. Medzitým si nakrájame zeleninu na tenké prúžky, tofu na malé kocky a krevety očistíme (ak používame kuracie mäso, nakrájame ho na tenké prúžky). Arašidy si posekáme alebo rozdrvíme v malom mixéri.

V druhom kroku si pripravíme arašidovú omáčku. V malej miske zmiešame rybaciu omáčku, tamarindovú pastu a palmový cukor. Ak je zmes príliš hustá, môžeme pridať trochu vody.

Teraz prejdeme k samotnému vareniu Pad Thai. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a opražíme na ňom nadrobno nakrájaný cesnak a cibuľu. Keď zmenia farbu, pridáme tofu a opražíme ho spolu so zeleninou ešte asi 2 minúty.

Následne pridáme krevety alebo kuracie mäso a orestujeme ich do zmäknutia. Potom pridáme ryžové rezance a arašidovú omáčku. Všetko spolu premiešame a necháme chvíľu dusiť.

Medzitým si v miske rozšľaháme vajcia a prilejeme ich na panvicu k ostatným ingredienciám. Všetko spolu premiešame a necháme ešte asi 2 minúty dusiť, aby vajcia stuhli a prepojili chuť aj konzistenciu s ostatnými surovinami.

Na záver pridáme klíčky mungo fazule a posekané arašidy. Všetko ešte raz premiešame, aby sa ingrediencie spojili do jednotnej konzistencie.

Pad Thai je hotový! Teraz ho už len stačí naložiť na tanier, pokvapkať limetkovou šťavou a posypať čerstvým koriandrom. Tento farebný a chutný thajský pokrm si môžeme vychutnať ako samostatné jedlo alebo ako súčasť väčšej hostiny plnej exotických chutí.

Takto pripravený nás prenesie do sveta thajskej kuchyne, kde sa stretávajú sladké, slané, kyslé a pikantné chute v dokonalej harmónii. Nech sa páči, dovolím si Vám ponúknuť tácku plnú tých najlepších ingrediencií, ktoré Thajsko ponúka – Pad Thai!

Titulná fotografia: food52.com

Total
0
Shares
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Prev
NEKONEČNÝ ZDROJ ŽIVOTNEJ ENERGIE: JE NA ČASE AKTIVOVAŤ V SEBE KUNDALINI

NEKONEČNÝ ZDROJ ŽIVOTNEJ ENERGIE: JE NA ČASE AKTIVOVAŤ V SEBE KUNDALINI

Tajomnosť, zvedavosť, ale aj strach

Next
ONLYFANS: PENIAZE ALEBO MORÁLKA?

ONLYFANS: PENIAZE ALEBO MORÁLKA?

V dnešnej modernej dobe sa zdá, že internetový priestor je plný príležitostí na

You May Also Like