AKO SI PRIPRAVIŤ ÚŽASNÚ SOĽANKU SO ŠUNKOU A KAPUSTOU. POLIEVKA, KTORÁ ZVÍŤAZILA NAD VŠETKÝMI OSTATNÝMI POLIEVKAMI?

V dnešnej uponáhľanej dobe sa často stáva, že si na prípravu jedla nevieme nájsť dostatok času. No práve preto je občas potrebné si urobiť výnimku a venovať sa vytváraniu skutočných kulinárskych pokladov, akým je aj soľanka so šunkou a kapustou. Táto polievka, ktorá pochádza z ruských kuchýň, je známa svojou bohatou chuťou a výrazným charakterom. Ako sa hovorí, dobré veci si vyžadujú čas a trpezlivosť, a to platí aj o tejto lahodnej polievke.

Príprava soľanky so šunkou a kapustou nie je zložitá, ale vyžaduje si určitú náročnosť. Je potrebné mať pripravené všetky ingrediencie a postupovať podľa receptu krok za krokom. Výsledkom bude úžasná polievka, ktorá poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale aj oči.

Vráťme sa v čase a predstavme si starého ruského kuchára, ktorý sa každý deň ráno vydával na trh, aby si vybral tie najlepšie suroviny pre svoju soľanku. S láskou a starostlivosťou vyberal šunku, hovädzie mäso, kapustu, paradajky a ďalšie ingrediencie, ktoré potreboval. Keď mal všetko pripravené, vrátil sa do svojej kuchyne a začal s prípravou polievky.

Prvým krokom bolo nakrájanie cibule a jej spenenie na rozohriatom oleji. Potom pridával paradajkový pretlak a nakrájané paradajky. Ako sa paradajky začali rozpúšťať a miešať s cibuľou, vznikala zmes plná chutí a vôní. Následne prilieval mäsový vývar, osolil, okorenil a pridal kvasenú kapustu s bobkovým listom. Polievka sa pomaly varila pol hodinu, pričom každou minútou sa jej chuť stávala intenzívnejšou.

Medzitým si kuchár pripravoval mäso – pokrájal ho na kocky a vložil do polievky spolu so šunkou a nakrájanými olivami. Polievku prehrieval a na záver ju ochutil štipkou cukru, citrónovou šťavou, nakrájaným kôprom, kaparami a petržlenovou vňaťou. Polievku už nevaril, aby si zachovala svoju jedinečnú chuť.

Ako sa polievka blížila ku koncu, kuchár pripravoval hrianky s kyslou smotanou a syrom. Keď bolo všetko hotové, servíroval polievku s hriankami a pečivom. Jeho hostia boli nadšení z tejto lahodnej soľanky a vždy sa tešili na ďalšiu príležitosť ochutnať ju.

Aj keď príprava soľanky so šunkou a kapustou môže byť náročná, výsledok rozhodne stojí za to. Je to polievka plná chutí a vôní, ktorá poteší každého gurmána. Ak sa teda rozhodnete pre túto polievku, nebojte sa venovať jej čas a trpezlivosť. Výsledok vás určite poteší a možno sa stane aj vaším kulinárskym pokladom.

Titulná fotografia: thespruceeats.com

Total
0
Shares
Prev
PICKLEBACK: ŠIALENÉ ALEBO GENIÁLNE?

PICKLEBACK: ŠIALENÉ ALEBO GENIÁLNE?

Akokoľvek zvláštne znie táto kombinácia, väčšina ľudí po ochutnaní zmení názor

Next
AGENTÚRA MAGNUM PHOTOS: VZNIKLA AKO REAKCIA NA DRUHÚ SVETOVÚ VOJNU

AGENTÚRA MAGNUM PHOTOS: VZNIKLA AKO REAKCIA NA DRUHÚ SVETOVÚ VOJNU

O členstve v medzinárodne uznávanej a najprestížnejšej agentúre sníva množstvo

You May Also Like