EXOTICKÉ A NEOBVYKLÉ POKRMY, KTORÉ SI MÔŽETE VYSKÚŠAŤ. AK MÁTE ODVAHU!

Ak by ste boli na dobrodružnej ceste sveta a prechádzali by ste sa po uličkách tradičných trhov, určite by vás obklopili neznáme vône a zvuky. Zrazu sa pred vami objaví stánok s jedlom, ktoré ste nikdy predtým nevideli ani neochutnali. Miestni obyvatelia sa zhlukujú okolo tohto stánku a s úsmevom na tvári si pochutnávajú na týchto neobvyklých dobrotách. Zvedavosť vo vás rastie a vy sa rozhodnete ochutnať niektoré z týchto exotických pokrmov. Ale pozor! Tieto jedlá nie sú pre slabé žalúdky alebo citlivé jazyky. Dnes sa spolu ponoríme do sveta najzvláštnejších jedál, ktoré si môžete vyskúšať. Ak máte odvahu!

1. BRAVČOVÉ NOHY V ČIERNOM OCTE (ČÍNA)

V Číne je tento pokrm považovaný za delikatesu a je údajne veľmi zdravý. Bravčové nohy sú varené v čiernom octe, ktorý obsahuje veľa minerálov a vitamínov. Tento pokrm je známy svojou lepkavou a želatínovou konzistenciou, ktorá môže byť pre niektorých ľudí nepríjemná. Ale ak dokážete prekonať svoje predsudky, možno zistíte, že tento pokrm je vynikajúci.

Zdroj: curatedkitchenware.com

2. BALUT (FILIPÍNY)

Balut je fertilizované vajce kačice alebo slepice, ktoré sa podáva ako pochúťka na Filipínach. Vajcia sú zvyčajne inkubované 14 až 21 dní predtým, než sa uvaria vo vode. Po uvarení sa škrupina rozlomí a objaví sa vnútri malý vták s mäkkými kosťami a perím. Mnohí cestovatelia sú týmto jedlom znechutení, ale miestni obyvatelia ho považujú za delikatesu.

Zdroj: phillife.co

3. HAGGIS (ŠKÓTSKO)

Haggis je tradičný škótsky pokrm, ktorý pozostáva z vnútorností oviec (srdce, pečeň a pľúca) zmiešaných s cibuľou, ovsenými vločkami a korením. Táto zmes sa potom naplní do ovčieho žalúdka a uvarí. Hoci to môže znieť nechutne, haggis je vynikajúci a mnohí ľudia ho považujú za jeden z najlepších pokrmov zo Škótska.

Zdroj: fodors.com

4. CASU MARZU (TALIANSKO)

Casu Marzu je tradičný sardinský syr, ktorý je známy svojou neobvyklou prípravou. Syr sa necháva na slnku až kým sa v ňom nezačnú množiť larvy múch. Tieto larvy potom konzumujú syr a vylučujú ho vo forme mäkkej, krémovitej hmoty. Casu Marzu sa potom konzumuje spolu s larvami, ktoré sa ešte stále pohybujú. Tento pokrm je pre mnohých ľudí veľmi nechutný, ale miestni obyvatelia ho milujú.

Zdroj: stern.de

5. SURSTRÖMMING (ŠVÉDSKO)

Surströmming je švédsky pokrm, ktorý pozostáva z fermentovaných sleďov. Ryby sú uložené v konzervách a nechajú sa fermentovať niekoľko mesiacov predtým, ako sa otvoria a konzumujú. Tento proces spôsobuje silný a nepríjemný zápach, ktorý je pre mnohých ľudí neznesiteľný. Ale ak dokážete prekonať tento zápach, možno zistíte, že surströmming je vlastne veľmi chutný.

Zdroj: cs.wikipedia.org

Tieto exotické a neobvyklé pokrmy sú len špičkou ľadovca, čo sa týka zvláštnych jedál zo sveta. Ak máte odvahu ochutnať niektoré z nich, možno objavíte nové chute a zážitky, ktoré vám otvoria dvere do sveta kulinárskych dobrodružstiev. A kto vie? Možno sa stane, že sa niektoré z týchto jedál stanú vašimi obľúbenými dobrotami.

Titulná fotografia: phillife.co

Total
0
Shares
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Prev
NEIGNORUJTE TÚTO HROZBU! AKO SA EFEKTÍVNE BRÁNIŤ PROTI KLIEŠŤOM A UCHRÁNIŤ SVOJE ZDRAVIE?

NEIGNORUJTE TÚTO HROZBU! AKO SA EFEKTÍVNE BRÁNIŤ PROTI KLIEŠŤOM A UCHRÁNIŤ SVOJE ZDRAVIE?

Kto by povedal, že také malé stvorenie ako kliešť môže byť našou najväčšou

Next
KETO DIÉTA: CESTA K VÁŠMU VYSNÍVANÉMU TELU!

KETO DIÉTA: CESTA K VÁŠMU VYSNÍVANÉMU TELU!

Keto diéta, známa aj ako ketogénna diéta, je stravovací režim, ktorý sa

You May Also Like